Har du koll på vilka svenskar vi just nu har i Serie A? Om vi inte så har vi på betting.se gjort jobbet och listat samtliga spelare från Sverige som representerar någon av klubbarna i den italienska högstaligan. 

Spela på Serie A hos FastBet!

Efter att Zlatan Ibrahimovic valt att lägga skorna på hyllan kommer troligtvis intresset för Serie A sjunka något i svenska ögon. Det finns dock ett gäng spelare kvar i ligan värda att följa och vi tänkte här gång igenom samtliga med en lista inför kommande säsongen 2023/24.

Jeper Karlsson - Bologna

Jesper Karlsson lämnade vid tidig ålder Falkenbergs FF för Elfsborg där han blommade ut och fick kontrakt med den holländska klubben AZ Alkmaar där han gjorde succé. Numera kämpar han om en ordinarie plats i Bologna och knackar på dörren till startelvan i det svenska landslaget.

Född: 25 juli, 1998

Marknadsvärde: 150 miljoner kronor

Position: Anfallare

Klubbar: Falkenberg, Elfsborg, AZ Alkmaar och Bologna

Adi Fisic - Atalanta

Ett för många okänt namn är 19-åriga Adi Fisic som under säsongen 2021/22 anslöt till Atalantas U19 lag från Örebro SK. Han har totalt gjort 22 matcher i U 19-tröjan där anfallaren gjort två mål så här långt. Under föregående säsong blev Adi Fisic utlånad till Örebro SK där han på 11 matcher gjorde ett mål i Superettan.

Född: 22 december, 2003

Marknadsvärde: 2 miljoner kronor

Position: Anfallare

Klubbar: Örebro SK och Atalanta

Emil Roback - AC Milan

Den lovande talangen från Frej/Hammarby blev värvad av Milan under hösten 2020 och har fått lovord från ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic. Så här långt har det blivit 42 matcher i Milans U19-tröja och utöver det har anfallaren varit utlånad till danska Nordsjaelland samt IFK Norrköping

Född: 3 maj, 2003

Marknadsvärde: 2.5 miljoner kronor

Position: Anfallare

Klubbar: Frej, Hammarby och Milan

Emmanuel Ekong - Empoli

En dold svensk talang som spenderat tid i Italien sedan säsongen 2018/19 är Emmanuel Ekong. Mest matcher har han gjort i Empolis U 19-tröja där det blivit 15 mål på 64 matcher. Anfallaren har gjort två framträdanden för klubben i Serie A och under den senaste säsongen var han utlånad till Perugia i Serie B där han gjorde en assist på 9 matcher. Emmanuel är född i Italien med föräldrar från Nigeria men representerar svenska ungdomslandslaget.

Född: 25 juni, 2002

Marknadsvärde: 3 miljoner kronor

Position: Anfallare

Klubbar: BollstanäsSK, Brommapojkarna och Empoli

Joel Voelkerling Persson - Lecce

Nere i de södra regionerna och på klacken av stöveln hittar vi nästa svensk. Joel inledde sitt äventyr i Italien säsongen 2020/21 med spel i Romas U 19-lag. Där blev det 12 mål på 30 matcher. Efter blev det alltså flytt till Lecce där den svenska anfallaren gjort 9 framträdanden i Serie A. 

Född: 15 januari, 2003

Marknadsvärde: 7 miljoner kronor

Position: Anfallare

Klubbar: Trelleborg, Roma och Lecce

Emil Holm - Spezia

Backen anslöt till Serie A och Spezia inför säsongen 2022/23. Det har blivit 20 matcher så här långt i Spezia-tröjan med ett mål och en assist på det. Slutet har dock mest präglats av skador för den tidigare IFK Göteborg-spelaren. 

Född: 13 maj, 2000

Marknadsvärde: 70 miljoner kronor

Position: Högerback

Klubbar: IFK Göteborg, Sönderjyske och Spezia

Albin Ekdal - Spezia

Efter flera säsonger i Serie A, främst med Sampdoria och Cagliari så snackas det nu om att Albin Ekdal är redo för en comeback till Allsvenskan och Brommapojkarna. Landslagsmittfältaren har nu hunnit bli 33 år och förra säsongen spelade han 31 matcher där han bjöd på två assist.

Född: 20 juli, 1989

Marknadsvärde: 10 miljoner kronor

Position: Mittfältare

Klubbar: Brommapojkarna, Juventus, Siena, Bologna, Cagliari, Hamburg, Sampdoria och Spezia

Isak Hien - Verona

Efter en tuffare inledning i Verona så har Isak Hien vuxit till sig både i klubben och landslaget. Han såg till att Hellas till slut löste nytt kontrakt i Serie A och nu pratas det om att större klubbar som Atalanta är ute efter den svenska backen.

Född: 13 januari, 1999

Marknadsvärde: 150 miljoner kronor

Position: Mittback

Klubbar: Vasalund, Djurgården och Verona

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

Snygg sajt
Spela utan konto
Stort utbud av sporter
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till FastBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 8x på sport min. odds 1,80.

Villkor och krav:  Referera till Snabbare för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeÅldersgräns 18 år. Bonuserbjudande gäller endast nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning är 100 kr för att aktivera välkomstbonusen. Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande. Gäller i 90 dagar. Om du inte kan se din bonus så vänligen kontakta kundtjänst. Bonusen kan enbart aktiveras av dem innan första speltillfället.

FAQ: Svenskar i Serie A

Här får du svar på de vanligaste ställda frågorna om svenska fotbollsspelare i Serie A.

Vilken svensk har spelat flest matcher i Serie A?

Kurt Hamrin är den svensk som spelat flest Serie A-matcher (400).

Vilken svensk är den dyraste övergången till en klubb i Serie A?

Dejan Kulusevski är den dyraste svensk genom tiderna i Serie A. Övergången från Atalanta till Juventus gick på runt 400 miljoner kronor.

Vilken svensk har gjort flest mål i Serie A?

Gunnar Nordahl är den svensk som gjort flest mål i Serie A (225).