Örjans Vall i Halmstad inleder tisdagens Topptipset som därefter sätter kurs mot Champions League-bataljer, engelsk Ligacup och sist men inte minst fransk fotboll från Ligue 1.

Klurig kupong med några sköna drag för en högre utdelning hittas. Dags att sätta fart! 

Spelstopp: 18:59

Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel

1. Halmstad - Jönköpings Södra 1

Det ska spelas Superettan-boll på klassisk mark i Halmstad denna kväll. Örjans Vall var knappast en favoritarena för Bollklubben inledningsvis av säsongen men de blåklädda har successivt växt på hemmagräset. Inför mötet med J-Södra kan Haglunds kvastar stolt visa upp sex raka matcher utan förlust framför sin hemmapublik.

J-Södra trummar på. Till skillnad från värdarna är det kamp i den absoluta toppen som gäller för Brännans pojkar. Noterbart är dock att smålänningarnas enda förlust på hemmaplan denna säsong kom mot just HBK i premiären i våras.

Liten fördel Halland även här. Utgå från vänster.   

2. Crvena Zvezda - Young Boys 1

Mäktiga Stadium Rajko Mitic kommer knappast ta emot gästande Young Boys med öppna armar. Röda Stjärnan har satt sig själva i ett kanonläge inför returen och serberna, med sin publik i ryggen, är ingen enkel match för något lag. Fråga bara Liverpool som åkte på en 0-2-förlust här förra säsongen.

Young Boys har varit framstående hemma i Schweiz de senaste åren. Laget var, precis som värdarna, i CL-gruppspel i fjol. Nu blir det dock tuffare att upprepa bedriften för de unga pojkarna.

Ettan känns på förhand som en klart gångbar spik.   

3. Krasnodar - Olympiakos 1

Det blev ett totalt haveri på grekisk mark för Krasnodar i den första bataljen med Olympiakos. Grekerna spelade ruskigt bra och var sylvassa i omställningar och avslut. 4-0 till laget från Pireus gör uppgiften för Berg och kompani mer eller mindre omöjlig här.

De rödvita besökarna kan dessutom stoltsera med sex raka tävlingsmatcher utan nederlag så långt. Oerhört imponerande såklart. Med en tokoffensiv från Musayev och hans team att vänta samt möjligen en viss rotation hos gästerna ska ettan ritas ner först.

Att ryssarna ska lösa avancemanget känns dock som en omöjlighet. Strecka från vänster.

4. Rosenborg - Dinamo Zagreb X 

Rosenborg är kvar för att försvara de nordiska färgerna i CL-kvalet. Trondheim-laget är dock riktigt illa ute efter 0-2 i förra veckans batalj och nu är det därmed kniven mot strupen för Hornelands gäng som måste göra minst två mål på Lerkendal och dessutom inte släppa in någon strut bakåt.

Zagreb imponerade i hemmamötet. Kroaterna kontrollerade tillställningen på svårspelade Maksimir och här får nu Dinamo ett kanonläge att ta sig till gruppspelet. Känslan är att gästerna kommer spela med kontroll här och med sylvassa kontringar då norrmännen måste gå framåt finns goda chanser till ett resultat som lutar åt höger.

X2 känns helt klart mest lockande. 

5. Bristol Rovers - Brighton 2
Andra omgången i engelska Ligacupen är det som gäller där Premier League-laget Brighton ska besöka Bristol för möte med stadens League One-representant. För Rovers del har säsongen startat godkänt. Spelet på Memorial Stadium har sett tryggt ut hittills där sju av nio poäng plockats. Piraterna kommer bland annat från en 3-1-skalp senast då Oxford fick lämna med svansen mellan benen.

Graham Potter fick se sitt nya lag inkassera säsongens första förlust i ligan senast då Southampton vann med 2-0 på AmEx Stadium. Möjligen kan den tidigare Östersundstränaren vila en del nyckelspelare här men i grunden ska skillnaden vara för stor.

Tvåan spelas ensam.

6. Fulham - Southampton X
Det blev en 1-2-förlust för Fulham i senaste ligaomgången. Nottingham blev därmed första lag att plocka alla tre pinnar från Craven Cottage med sig hem denna säsong. Scott Parker ansvarar dock för en mycket kompetent trupp och med Mitrovic och Knockaert finns såklart ett mål om en snabb återkomst till Premier League för Londonlaget.

The Saints tog en vacker 2-0-skalp i Brighton senast och Hassenhüttls mannar såg bra ut redan i förlustmatchen mot Liverpool hemma omgången innan. Retroaktiv utdelning för de rödvita med andra ord.

Jämn kamp att vänta här där ändå gästerna bör hållas som mindre favoriter. X2 blir valet. 

7. Sheffield United - Blackburn X
Wilder och hans lag fick se Leicester lämna Bramall Lane med samtliga poäng i senaste ligafajten. Det var för övrigt värdarnas första torsk så långt och nu är det Blackburn som gäller i cupen.

Gästerna har varit klart godkända i The Championship så långt. Sju pinnar på de tre senaste kamperna och dessutom med målnollan bakåt intakt är riktigt bra. Här lär The Blades med största sannolikhet övervärderas och då Tony Mowbrays mannar varit riktigt stabila på slutet känns en helgardering som en självklarhet där både kryss och tvåa kommer rensa fint. 

8. Montpellier - Lyon 1
Avslutningsvis blir det fransk toppfotboll på Stade de la Mosson denna afton. Lyon reser till medelhavskusten med två raka segrar och magnifika 9-0 i målskillnad! Les Gones offensiv ser skräckinjagande ut med bland annat Dembélé, Depay och Traoré.

Montpellier förlorade premiären mot Rennes med 0-1 hemma men repade snabbt mod och tog en fin poäng i svåra bortamötet med Bordeaux. De två senaste matcherna med de orangeblåa som hemmagäng har slutat 1-1 mellan lagen.

Är tanken att La Paillade ska streckas under tio procent måste ettan ritas ner först!   

Kassaskåpet! - Brighton
Det skiljer en del i kvalité mellan Brighton och Bristol Rovers. Att Graham Potter reser till Memorial Stadium för annat än att bärga en seger är knappast troligt. Även om en del startspelare från PL inte är med här ska The Seagulls plocka hem vinsten ändå.

Varningen! - Montpellier
Lyon ser ut att målas upp till alldeles för stora favoriter i drabbningen med Montpellier. Förra säsongens bataljer var jämna och med riktigt fina procent till vänster ska La Paillade målas ner direkt.  

Topptipset förslag 32 rader

1. Halmstad - J-Södra 1x
2. C. Zvezda - Young Boys 1
3. Krasnodar - Olympiakos 1
4. Rosenborg - Dinamo Z. x2
5. Bristol R. - Brighton 2
6. Fulham - Southampton x2
7. Sheffield U. - Blackburn x2
8. Montpellier - Lyon 1x

Topptipset förslag 144 rader

1. Halmstad - J-Södra 1x
2. C. Zvezda - Young Boys 1
3. Krasnodar - Olympiakos 1x
4. Rosenborg - Dinamo Z. x2
5. Bristol R. - Brighton 2
6. Fulham - Southampton x2
7. Sheffield U. - Blackburn 1x2
8. Montpellier - Lyon 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100