E-sport växer snabbare än någon annan sport

E-sporten blir bara större och större. Från att varit en ganska litet iallafall i Europa under början av 2000-talet till att fullkomligt explodera under senaste tiden har e-sport blivit en av världens populäraste sporter. Det finns många olika spel inom e-sport och intresset för de olika spelen är helt beroende på vilken plats i världen man tittar på.

Vi svenskar tillhör världseliten inom Counter-Strike: Global Offensive som är ett fps-spel där terrorister ställs mot en anti-terroriststyrka. Spelet har nått stor framgång i stora delar av Europa och även Nordamerika. Andra spel som League of Legends täcker stora delar av världen. De bästa lagen kommer från Asien följt av Europa och Nordamerika. Under 2015 har även några Sydamerikanska lag visat sig vara framgångsrika. Starcraft, Hearthstone, Hero of the Storm och Starcraft två är andra populära spel.

esports

Hur man oddsar på e-sport

E-sport tillhör en av de sporter som är otroligt svår att oddsa på om man inte är insatt i spelet ifråga. Som med alla sporter gäller det att veta hur sporten/spelet spelas, vilka lag som är bra, hur dagsformen och så vidare ser ut. Skillnaden på e-sport är att det fysiska är nästintill helt irrelevant, och att på e-sport får du inte reda på hur spelarna presterat under träningar. Det kan därför vara svårt att veta vilka som inte är i speciellt bra eller dålig form. Å andra sidan har du tillgång till extremt mycket statistik eftersom hela sporten utspelas på datorn.

Att lägga ett odds på e-sport är inte svårare än att lägga ett odds på någon annan sport. De allra flesta spelbolag erbjuder idag odds på e-sport men vissa har bredare utbud än vad andra har. Bet365 är ett spelbolag som har tagit betting på e-sport ett steg längre än sina konkurrenter. Här kan du inte bara spela på vilket lag/spelare som vinner matchen utan även vilket lag som dräper första draken (League of Legends) och massa mer.

100% till 500 kr

4.7

Besök

Är e-sport verkligen en riktigt sport?

Denna frågan har cirkulerat ändå sedan e-sport började tas på allvar men folk är fortfarande väldigt oense. Frågan är vart man egentligen drar gränsen. Argument som “Man måste bli svettig”, “Dom sitter bara framför datorn, det klarar vem som helst” är ofta förekommande. Ska en virtuell värld verkligen få lov att kallas sport? Med tanke på hur mycket tid utövarna verkligen lägger ner på träning och förberedelser tycker jag att det borde kallas en sport. Det är inte längre en hobby, det är en sysselsättning på heltid, det är proffs vi snackar om.

Tips till dig som tänkt spela på e-sport

Med grundläggande kunskaper om spelet kommer du långt. Men för att ta det där extra steget och känna sig riktigt bekväm med att oddsa på e-sport krävs det lite till. Med en god förståelse till spelet man tänkt oddsa på och kunskap om hur tabellen/ligan ser ut samt hur senaste resultat och så vidare sett ut kan man känna sig säker på sin sak. Dessutom kan man följa många av stjärnorna inom e-sporten under deras livestream och på så sätt märker man hur deras dagsform ser ut att vara.

Sedan är det bara att sätta igång, e-sport är mer underhållande än vad man tror!