Att oddsa på amerikansk fotboll

Amerikansk fotboll kanske inte är en speciellt stor sport i Sverige men många gillar att följa den amerikanska varianten på fotboll via teve och framförallt att oddsa på den. Skillnaden på vår typ av fotboll och den amerikanska varianten är att du håller bollen i händerna och tacklingar är fullt tillåtet. Trots detta finns det en hel del regler man måste hålla sig efter och detta är ingen sport man känner sig bekväm med över en kväll.ladda ned

När du läst denna guiden kommer du ha grundläggande kunskaper i hur sporten utövas samt hur man oddsar på den.

Spelidé

Amerikansk fotboll är en oerhört strategisk sport, där mängder av inövade varianter i både anfall och
försvar nötts in. Lagen styrs av en tränare och under tränaren
står oftast Quaterbacken. Det är spelaren som får bollen först och ska försöka passa den vidare till en lagkamrat och sedan vinna mark. Sporten går ut på att ta bollen över gräsplanen till motståndarnas målområde.
Då belönas laget som tog dit bollen med sex poäng. Detta kallas även touchdown. Efter en touchdown får anfallande laget chans på ytterligare poäng om man sparkar in bollen mellan stolparna på det stämgaffels-formade målet.

För varje tio yards man vinner får man fyra nya försök. Planen är ungefär 110 meter lång och 49 meter bred.

Tre tips när du spelar på amerikansk fotboll

I USA är statistik guld och det finns nästan ingenting man inte för statistik på. Fotboll är inget undantag och denna informationen finns även tillgänglig för allmänheten. Av den anledningen kan du på så sätt få väldigt mycket information genom att bara kika på statistik från gamla matcher och så vidare.

Oddsa på matcher som du har gjort ordentlig bakgrundskoll på. Dra inte iväg ett spel på ett lag bara för att de har fräckt namn. Utan välj matcher med omsorg.

Jämför odds med flera olika spelbolag. Det kan i vissa fall skilja ganska mycket och att jämföra tar inte alls lång tid. Det kommer istället göra dina vinster större.

NFL Super Bowl XLVIII - Seattle Seahawks (43) v (8) Denver Broncos - MetLife Stadium, East Rutherford Featuring: MetLife Stadium Where: New Jersey, United States When: 02 Feb 2014 Credit: Dennis Van Tine/Future Image/WENN.com **Not available for publication in Germany, Poland, Russia, Hungary, Slovenia, Czech Republic, Serbia, Croatia, Slovakia**

Super Bowl

Varje år spelas en match som kallas för Super Bowl. Det är finalen i NFL där vinnarna från de båda konferenserna spelar mot varandra i en avgörande match. Denna match väcker otroligt mycket uppmärksamhet i hela världen och den senaste finalen sågs av 167 miljoner människor världen över. Vilket gör det till den mest sedda sändningen i amerikansk historia.

Utöver en match mellan de två bästa lagen i världen är det även stor fokus på pausunderhållning. Det är alltid stora artister som Coldplay, Beyonce, Bruno Mars och massor av fler som uppträder i pauserna. Även om man inte är ett stort fan av sporten är Super Bowl en otrolig upplevelse att följa.