Oddsa och spela på fotboll

För en fotbollsfantast som mig själv finns det inte mycket som är bättre än att öppna en kall öl, sätta på Champions League och lägga ett skönt odds innan matchstart. Men det finns också en hel del att tänka på när man oddsar och spelar på fotboll för att undvika att gå i en del fällor. Här går vi igenom de vanligaste frågorna och vad du ska tänka på.

För att förstå alla speltermer som används i guiden kan det vara bra att ha läst vår guide om de vanligaste speltermerna innan.

Fotbollens historia och regler

Fotbollen har funnits sedan 1800 talet och även om man inte riktigt vet var, eller hur, fotbollen uppkom så har det sedan mitten på 1900-talet blivit den sport som är absolut störst i västvärlden. Sverige har stundtals varit riktigt duktiga men sedan fotbollsbronset 1994 har man inte uppnått några speciellt stora framgångar med a-landslaget. Däremot tog U-21 laget EM guld så sent som sommaren 2015.

Fotboll

Fotboll spelas under 90 minuter i två halvlekar – båda på 45 minuter vardera. I halvlek så har man vanligtvis en 15-minuters paus där man också byter sida på lagen. Sporten går ut på att man skall göra fler mål än motståndaren under dessa 90 minuter. Matcher får vanligtvis sluta lika men under vissa utslagsmatcher har man också förlängning om resultatet skulle vara lika när matchen är slut.

Fotbollen är alltid som störst när det är stora turneringar som till exempel EM 2016 eller Champions League finalen.

Betting på fotboll har alltid varit stort i Sverige. Under tidigt 2000-tal var tipsextra på lördagar klockan 16:00 väldigt populärt. Då var det engelsk fotboll på tv’n och alla hade lagt varsin stryktips-kupong. Hela programmet byggdes kring betting och stryktipset.

Vanliga spelformer

Det vanligaste att spela på när man oddsar på fotboll är helt klart 1×2. Det betyder att du oddsar på vem som vinner matchen. Andra vanliga odds innehåller över/under, handikappspel och halvleksspel.

Det är också vanligt att man spelar så kallade långtidsspel eller turneringsspel. Det betyder att man till exempel spelar på vem som vinner hela turneringen eller om Sverige kommer gå vidare i gruppen i någon viss turnering.

Något som har kommit att bli vanligare och vanligare under de senaste åren är livebetting på fotboll. Livebetting innebär att du spelar under matchens gång och kan därmed se hur matchen är innan du lägger dina odds. På livebetting kan du också spela på lite roligare saker som vilken händelse som kommer hända inom vissa intervall.

Vilka ligor kan jag spela på?

Du kan, i princip, spela på vilken liga som helst. Beroende på vilket spelbolag du väljer så har de lite olika utbud men överlag kan du spela på nästan vilken match som du vill. De europeiska spelbolagen brukar såklart ha ett större utbud på matcher inom Europa än vad de har på matcher som spelas på andra kontinenter, men går du till rätt spelbolag brukar det gå att spela på de matcherna också.

I Sverige kan du ofta spela ett par divisioner ner från Allsvenskan och även på juniorfotboll. På spelbolaget Nordicbet kan du spela så långt ner som till division fyra i det svenska fotbollssystemet.

När du väljer vilket spelbolag som du tänkt spela på kan det därför vara bra att först och främst titta på deras utbud för att verkligen kolla så att de har de matcher som du vill spela på.

100% till 1000 kr

4.8

Besök

Vilket spelbolag är bäst om jag vill spela på fotboll?

Som vi redan varit inne lite på beror det på vilka ligor du tänkt spela på. Men om du vill ha ett brett utbud och alltid bra odds så rekommenderar vi giganterna Unibet eller Bet365.

Bettingkampanjer på stora fotbollsmatcher

Många spelbolag kommer ofta med kampanjer när det vankas stormatcher i ligor som La Liga, Premier League eller Champions League. Ofta handlar det om att du får riskfria spel på matcherna. De flesta spelbolag är riktigt bra på att ge ut denna typ av erbjudanden.