ATP-tennistouren har nått ATP Shanghai Masters, som är årets näst sista Masters 1000-turnering. Alla de bästa i världen finns på plats inklusive Jannik Sinner, Novak Djokovic och Carlos Alcaraz. Det är första gången sedan US Open som den dominerande trion kommer att delta i samma turnering. Danska Holger Rune är också med i den prestigefyllda Masters 1000-turneringen i Asien. Det är nu dags för spelarna att samla de sista poängen till Race-listan, så att de kan kvalificera sig till Masters-slutspelet i Turin i november. Häng med oss på Betting för de senaste oddsen på turneringen.

Odds på Shanghai Masters 2024

Spelbolagens odds visas nedan för vinnare i Shanghai Masters 2024:

För tillfället finns det inga odds tillgängliga, men vi lägger till dem så snart de är tillgängliga.

Tips på spel för ATP Shanghai Masters

Jag tippar tysk framgång med mitt spelförslag:

Alexander Zverev vinner ATP Shanghai Masters

  • Zverev har en bra meritlista i Shanghai
  • Till skillnad från många av de andra spelarna har tysken haft ett behagligt schema sedan US Open
  • Zverev har visat tidigare att han kan slå de bästa i världen - speciellt när det är bäst av tre set.
  • Alcaraz och Sinner kommer från en final i Peking och har redan haft ett tufft spelprogram 2024

TILL BETHARD!

Favoriterna på ATP Shanghai Masters 2024 - The new Big 3

Läs om favoriterna i turneringen nedan.

Carlos Alcaraz

Är favoriten i Shanghai. Spanjoren har precis besegrat Sinner i Peking och vunnit en dramatisk final i tre set. De två rivalerna har vunnit två Grand Slam vardera 2024 och det ser inte ut som att de kommer att stoppa sin brutala dominans inom en snar framtid. Det bör dock noteras att Alcaraz bara spelar denna turnering för andra gången, och förra året förlorade han redan i den 4:e omgången. Underlaget i Shanghai borde inte vara något problem för spanjoren som vunnit Wimbledon två år i rad.

Jannik Sinner

Fick nöja sig med en plats i finalen i Peking. Han hade flera breakchanser att serva in vinsten mot Alcaraz, men utnyttjade dem inte. Sinner har bara deltagit en gång i Shanghai, och det resulterade i ett exit i den 4:e omgången för italienaren. Det är svårt att ta sig förbi en spelare som har vunnit båda Grand Slams 2024, spelade på hard court. En liten nackdel med Sinner är nyheten som slog ut förra veckan, då det framkom att WADA (World Anti-Doping Agency) har överklagat Sinners friande dom i förhållande till dopningsanklagelsen i mars. Kanske kan det påverka Sinner, som kan få 1-2 års avstängning om han bevisas skyldig.

Novak Djokovic

Har vunnit Shanghai fyra gånger och aldrig förlorat före kvartsfinalen. Det har bara hänt en gång att han inte slutat bland de fyra bästa. Jag skulle dock bli förvånad om den serbiske veteranen vinner turneringen för femte gången i år. Djokovic har uppnått säsongens mål i form av guldet vid OS i Paris, och han har uttryckt en tydlig prioritering framåt i karriären. Det går främst till Grand Slams.

Letar du efter en oddsbonus till turneringen, se betting bonus!

Outsiders ATP Shanghai Masters

Nedan kan du läsa om deltagarna som inte är oddsfavoriter, men som mycket väl kan ta hem titeln.

Daniil Medvedev

Hittar sakta sin form igen. Ryssen, som vann Shanghai 2019, spelade bra i Peking och kan ha hittat formen som har saknats under säsongen 2024. Det är ofta vid den här tiden på året som spelare som har använt minst resurser under året har en klar fördel. Medvedev konstaterade förra året att banorna var snabba 2019, men nu var de betydligt långsammare. Det är ingen fördel för Medvedev, som vill ha snabba underlag.

Alexander Zverev

Tog ett långt uppehåll efter US Open, där han har spelat några uppvisningsmatcher i Laver Cup. Tysken, som varit i både final och semifinal i Shanghai, kan vara den spelare som efter vilan mycket väl kan överraska i årets upplaga.

Andrey Rublev

Tillhör som alltid outsiderkategorin. Den häftiga ryssen förlorade dock oväntat mot en kines i den senaste turneringen i Peking, och det är svårt att säga var han står just nu. Om han är i form kan Rublev besegra i princip vilken spelare som helst, men han verkar obalanserad den här säsongen. Ryssen var en boll ifrån titeln förra året mot Hurkacz i finalen i Shanghai. Han behöver höja sin nivå om han ska gå ett steg längre i år.

Taylor Fritz

Måste hitta sig själv efter US Open-finalen, som var höjdpunkten i hans karriär. Om han lyckas har Fritz en bra chans i Shanghai. Han har dock aldrig kommit förbi den 3:e omgången i denna turnering, vilket är ett stort minus.

Francis Tiafoe

Har hittat spelglädjen igen. Det sa han i New York när han nådde semifinal i US Open. Om han kan omvandla den energin till Shanghai, kan Tiafoe reta många toppspelare med sitt högsinnade spel. Tiafoe har gått till fem set med Carlos Alcaraz i Wimbledon, vilket säger mycket om hans nivå på snabba underlag. Dessutom har han fått stjärntränaren David Witt vid sin sida, som är Jessica Pegulas tidigare tränare.

Ben Shelton

Vann en titel förra året i Asien när han lyfte pokalen vid Japan Open i Tokyo. De relativt snabba förhållandena i Shanghai borde passa den vänsterhänte amerikanen bra. Om hans serv fungerar kan Shelton slå nästan vilken spelare som helst.

Holger Rune

Spelade så bra i Tokyo att han med sin potential mycket väl kan få en plats bland "outsiders". Även om säsongen har varit långt under hans vanliga nivå har han hållit en stabil nivå på hard court. Han har inte heller lika många matcher under bältet som många av hans konkurrenter.

Ugo Humbert

Har två gånger den här säsongen visat en absurt hög toppnivå på hard court. Det gjorde han i Dubai, där han vann ATP-500-turneringen tidigare i år. Men ännu viktigare, han har precis visat bra form i Tokyo, där han tog sig till finalen i veckan. Den giftiga serven i kombination med ett ovanligt snabbt utförande av hans slag gör honom riktigt farlig på snabba underlag.

Arthur Fils

Vann Japan Open. Den hårt servande fransmannen var suverän när han slog Berrettini, Rune och Humbert i rad. Om han inte tog ut sig för mycketi Tokyo, då kan han på allvar utmana de mest etablerade namnen.

Tips på spel för ATP Shanghai Masters

Bra värde på ryssen:

Andrey Rublev vinnare ATP Shanghai Masters

  • Rublev var en boll ifrån titeln förra året i Shanghai
  • Förutsättningarna verkar passa ryssen perfekt
  • När Rublev når sin toppnivå och är balanserad är han bland de bästa i världen på hard court
  • Återigen är variansen viktig i ett bäst-av-tre-set format, vilket ger Rublev en bättre chans att besegra spelare som Alcaraz och Sinner

TILL EXPEKT

Spelbolag som har odds på ATP Shanghai Masters 2024

Se nedan vilka bettingsidor vi rekommenderar för ATP Shanghai Masters 2024.

100% upp till 500 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100% upp till 500 kr
Höga odds
Snabba insättningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 15.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,90.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 15000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor:

Välkomsterbjudandet kan hävdas genom att välja bonusen i insättningsmenyn innan den första insättningen har genomförts, endast nya spelare.


Villkor och krav:  Referera till Bethard för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 500 kr. Min insättning 100 kr.


Gratisspel upp till 1500 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor:

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr, bonus upp till 1500 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds.Tillgänglig från 05/12/2023 00:00. Regler & villkor här. stodlinjen.se. Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 2000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 8x på sport min. odds 1,80.

Villkor och krav:  Referera till Snabbare för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

Åldersgräns 18 år. Bonuserbjudande gäller endast nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning är 100 kr för att aktivera välkomstbonusen. Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande. Gäller i 90 dagar. Om du inte kan se din bonus så vänligen kontakta kundtjänst. Bonusen kan enbart aktiveras av dem innan första speltillfället.


Fakta om ATP Shanghai Masters

ATP Shanghai Masters 2024

Turnering: Shanghai Masters

Kategori: ATP 1000 Masters-turnering

Datum: 2 oktober - 13 oktober

Plats: Qi Zhong Tennis Center

Underlag: Hard Court

Antal spelare: 96

Prissumma: 8 995 555 dollar

Vanliga frågor om ATP Shanghai Masters

Frågor och svar om Shanghai Masters:

Var kan jag spela på Shanghai Masters?

Flertalet spelbolag har odds på Shanghai Masters som Bethard*, Expekt*, Speedybet* och Snabbare*.

Vilka bollar används på Shanghai Masters?

Det spelas med Wilson-bollar.

Vilken spelare har vunnit Shanghai Masters flest gånger?

Novak Djokovic har vunnit turneringen flest gånger med fyra titlar.

Vad får vinnaren av Shanghai Masters?

Vinnaren kan ta hem $1 100 000.

Vem är favoriten på Shanghai Masters?

Carlos Alcaraz är favorit att vinna årets turnering.

Vilket underlag spelar de på i Shanghai Masters?

Turneringen spelas på hard court – mer känd som Deco-Turf.