Tretton smaskiga matcher finns att hitta på Europatipset där det är fullt fokus på returerna i sista omgången inför Europa League. Svenskt deltagande hittas i form av AIK och Malmö FF där skåningarna har satt sig själva i en ypperlig sits. 

Spelstopp: 18:59

1. AIK - Celtic 1

1X2 odds, AIK - Celtic, Tor 29 aug 2019 at 19:00

AIK

Lika

Celtic

Det är svårast möjliga läge för AIK då ett 0-2-underläge är att hämta in för Gnaget. I ärlighetens namn skapade inte Solna-gänget speciellt mycket på Parken i Glasgow och nu måste svenskarna gå framåt för fulla muggar.

Hemmapubliken har dock inte gett upp hoppet och Friends kommer koka under torsdagskvällen då minst 30 000 fans väntas till matchen. Visst frågetecken finns kring Elyounoussi som haft en del skadekänningar på sistone.

En hemmaviktoria känns inte omöjlig men i slutändan bör ändå avancemanget hamna i skotsk ägo. 1X räcker. 

2. Bnei Yehuda - Malmö FF 1

1X2 odds, Bnei Yehuda Tel Aviv - Malmö FF, Tor 29 aug 2019 at 19:00

Bnei Yehuda Tel Aviv

Lika

Malmö FF

Om AIK är i en utsatt position är det desto tryggare i Malmö-lägret. 3-0 mot Bnei Yehuda var hur stabilt som helst och nu ska egentligen bara skåningarna resa till Israel och spela av de sista 90 minuterna.

Bnei Yehuda visste nog inte riktigt vad som väntade laget när Tel Aviv-herrarna entrade Stadion senast.

Nu har israelerna stenkoll på Röslers mannar och med publiken i ryggen, och ett MFF som garanterat känner sig nöjda som det är, känns det givet att utgå från vänster.  

3. Wolverhampton - Torino X

1X2 odds, Wolverhampton Wanderers - Torino, Tor 29 aug 2019 at 20:45

Wolverhampton Wanderers

Lika

Torino

Spännande möte på Molineaux Stadium att vänta då Torino kommer på besök för möte med de brittiska vargarna. 3-2-segern senast för britterna sätter Espírito Santos mannar i klart förarsäte här.

Torino vann ligapremiären med 2-1 mot Sassuolo i helgen. Fin uppladdning för Turin-laget såklart, Mazzarri och hans gäng har knappast gett upp ännu i duellen med sin EL-opponent här.

Wolverhampton har varit kryssglada i inledningen av Premier League. Tre raka kryss är noterade för förra säsongens ligasjua. Spik-krysset blir därför valet på mindre system. Garderingarna ska därefter sättas från vänster.   

4. Eintracht Frankfurt - Strasbourg 1

1X2 odds, Eintracht Frankfurt - Strasbourg, Tor 29 aug 2019 at 20:30

Eintracht Frankfurt

Lika

Strasbourg

Frankfurt har haft en del problem med målskyttet inledningsvis av säsongen. Inte så där jättekonstigt kanske med tanke på att Eintracht blivit av med måltjuvarna Haller och Jovic inför denna säsong. Att dessutom arvingen på topp, Rebic, inte varit fit for fight på slutet har såklart inte gjort saken bättre.

På fransk mark vann Strasbourg med 1-0 och Le Racing är därmed i en ganska bra position för att något överraskande ta sig vidare. Hemma på Commerzbank-Arena är dock värdarna tunga och bör över 90 minuter montera ner fransmännen.

Ettan känns som en bra spik på en i övrigt rätt knivig kupong. 

5. Molde - Partizan 1

1X2 odds, Molde - Partizan Beograd, Tor 29 aug 2019 at 19:00

Molde

Lika

Partizan Beograd

Det vankas fotbollsfest i Molde. Topplaget i Norge ska nu ta steget ut i Europa och det är ett hemmalag med alla förutsättningar att så lyckas. 1-2 på bortaplan i Belgrad får anses klart godkänt och norrmännen är heta hemma på Aker Stadion.

Visserligen kryssade värdarna i helgens ligabatalj mot Odd men coach Moe vilade ett par gubbar inför den viktiga torsdagsfajten. För gästerna har spelet på resande fot inte imponerat lika mycket som drabbningarna hemma på Stadion i Serbien.

Ettan spikas av till godkänd procent. 

6. Royal Antwerp - AZ Alkmaar X

1X2 odds, Antwerpen - AZ Alkmaar, Tor 29 aug 2019 at 19:30

Antwerpen

Lika

AZ Alkmaar

AZ fick möta Royal Antwerp på neutral plan i första mötet lagen emellan. AFAS Stadions tak på ena långsidan rasade ihop tidigare i sommar och matchen spelades istället i Enschede. 1-1 blev resultatet efter 90 minuter i torsdags och mötet var genomgående jämnt och ganska fult då sju gula kort och även ett rött kort synades i matchen.

Det kungliga hemmalaget har visserligen inlett säsongen hemma i Belgien bra men St Truiden och Waasland Beveren är inte av riktigt samma klass som Alkmaar.

Alla tecken gör sig klart bäst här.    

7. Spartak Moskva - Braga 2

1X2 odds, Spartak Moscow - Braga, Tor 29 aug 2019 at 19:15

Spartak Moscow

Lika

Braga

Spartak Moskva kommer hem till huvudstaden igen efter en väl genomförd insats i ligamötet med Kryliya senast. Jordan Larsson fick måla för första gången i Spartak-tröjan men här får Henkes son inte spela då Larsson JR tillhört Norrköpings EL-kvallag denna säsong.

Braga vann första mötet mellan lagen. Överlag har portugiserna varit riktigt starka i kvalspelet och känslan efter 1-1 i ligan senast mot Gil Vicente är att Sá Pinto och hans manskap lägger allt krut som går på returen i Ryssland.

Ärkebiskoparna streckas förvånansvärt snålt och tvåan blir ett kanonfint drag i jakten på lite finare utdelning. 

8. Apollon Limassol - PSV Eindhoven 1

1X2 odds, Apollon Limassol - PSV Eindhoven, Tor 29 aug 2019 at 19:00

Apollon Limassol

Lika

PSV Eindhoven

På Cypern är det prekärt läge för Apollon som ska försöka hämta in ett stort 0-3-underläge mot PSV. Holländarna hade en lyckokvart senast hemma i Eindhoven och nu ser det verkligen ut som det blir gruppspel på The Lightbulbs till hösten.

För Limassol är det bara full fart framåt som gäller. De vitblåa legenderna är riktigt vassa på Tsirion Stadium och en seger för hemmalaget här är inte alls omöjlig.

1X bör rama in mötet tillräckligt där en överstreckad tvåa hålls helt utanför.  

9. Guimaraes - Steaua Bukarest 1

1X2 odds, Vitoria de Guimaraes - FC FCSB, Tor 29 aug 2019 at 21:00

Vitoria de Guimaraes

Lika

FC FCSB

​​​​​​​Steaua Bukarest har haft en mycket märklig säsongsinledning. Rumänerna är iskalla hemma i ligaspelet och bottnar just nu tabellen. I helgens seriematch mot Gaz Metan blev det storstryk med 0-4 och dessutom var laget ur balans med dubbla röda kort bland annat.

Inför mötet i Guimaraes är det 0-0 som gäller och värdlaget känns på det hela något hetare. Vitória är dessutom ett ganska pålitligt hemmalag som bland annat krossade Ventspils i senaste kvalomgången på Dom Afonso Henriques.

Ettan känns given.  

10. PAOK - Slovan Bratislava 1

1X2 odds, PAOK Thessaloniki FC - Slovan Bratislava, Tor 29 aug 2019 at 19:00

PAOK Thessaloniki FC

Lika

Slovan Bratislava

Det är en liten fördel Slovan inför returmötet med PAOK i Grekland. Bratislava gjorde en genomgående riktigt imponerande insats hemma i Slovakien och gästerna går dessutom väldigt bra i ligan med 16 pinnar på de första sex matcherna.

Thessaloniki-laget har därmed pressen på sig här. Grekerna är dock ruskigt stabila på hemmagräset och har faktiskt inte förlorat där sen BATE tog en 2-1-skalp i Europa Leagues gruppspel i vintras.

Värdarna värmde dessutom upp med att vinna seriepremiären i helgen. Fin etta! 

11. Rangers - Legia Warszawa X

1X2 odds, Rangers - Legia Warszawa, Tor 29 aug 2019 at 20:45

Rangers

Lika

Legia Warszawa

Det kommer bli en ruskigt tuff uppgift för Legia när dubbelmötet nu vänder till Skottland. 0-0 i den första kampen förra veckan speglar matchen sisådär. Chanser åt båda håll fanns och även om fördelen lutar en aning till vänster ska inte polackerna räknas bort helt här.

Rangers har med Gerrard vid rodret trots allt gått riktigt bra i inledningen av säsongen. Skoj för de skotska teddybjörnarna är också veteranen Defoes framfart där 36-åringen tryckt in sex mål hittills denna säsong.

1X ritas ner på mindre system men med värdet till höger får även tvåan åka med på det större. 

12. Hapoel Beer Sheva - Feyenoord 1

1X2 odds, Hapoel Beer Sheva - Feyenoord, Tor 29 aug 2019 at 19:30

Hapoel Beer Sheva

Lika

Feyenoord

Norrköping drömmer nog mardrömmar om Toto Turner Stadium. Det var här Beer Sheva slog ut kamratföreningen efter några riktigt fina mål av Zrihan och Hasselbaink. Nu är dock israelerna ordentligt utsatta. 0-3 på bortagräs i Nederländerna sätter Feyenoord i solklar pole position och här är det full fart framåt som gäller för Hapoel om laget ska ha ett uns chans att nypa det där lilla halmstrået som finns.

För gästerna syntes svensken Sam Larsson i protokollet senast.

1X bör räcka här då besökarna inte har någon större anledning att gå alltför mycket framåt. 

13. Trabzonspor - AEK Athen 2

1X2 odds, Trabzonspor - AEK Athens, Tor 29 aug 2019 at 19:30

Trabzonspor

Lika

AEK Athens

Sist men inte minst är det på turkisk mark vi hittar mötet Trabzonspor - AEK Athen. Hemmalaget hade en strålande kväll i den grekiska huvudstaden förra veckan och fick resa hem till Trabzon med en 3-1-skalp i bagaget. Segern var signerad Caleb Ekuban som stod för ett fint hattrick mot Niklas Hults grekiska lagkamrater.

Gästerna kommer dock ge mötet på Medical Park Arena en chans då en mindre rotation skedde i ligamötet med Xanthi senast och Cardosos mannar har tillräckligt med kvalité för att hota värdarna.

Strecka från höger där allt värde hittas. 

Kassaskåpet! - PAOK
Grekerna är ruskigt svårslagna på hemmagräs och kommer gå stenhårt fram här. Att Slovan Bratislava ska klara den anstormning som väntas sett över 90 minuter är inte troligt. Bra spik!

Varningen! - AEK Athen
Gästerna gjorde ingen jättebra match när lagen möttes i Aten förra veckan. Läxan är gjord och här finns alla förutsättningar i världen att grekerna kan ställa till med bekymmer för Trabzonspor. Tvåan till omkring tio procent är en riktig höjdare att inleda med. 

Europatipset förslag 96 rader

1. AIK - Celtic 1x
2. Bnei Yehuda - Malmö FF 1
3. Wolverhampton - Torino x
4. E.Frankfurt - Strasbourg 1
5. Molde - Partizan 1
6. R.Antwerp - AZ Alkmaar 1x2
7. Spartak Moskva - Braga 2
8. Apollon Limassol - PSV 1x
9. Guimaraes - St.Bukarest 1
10. PAOK - Slovan Bratislava 1
11. Rangers - Legia Warszawa 1x
12. Beer Sheva - Feyenoord 1x
13. Trabzonspor - AEK Athen x2

Europatipset förslag 864 rader

1. AIK - Celtic 1x
2. Bnei Yehuda - Malmö FF 1x
3. Wolverhampton - Torino 1x
4. E.Frankfurt - Strasbourg 1
5. Molde - Partizan 1
6. R.Antwerp - AZ Alkmaar 1x2
7. Spartak Moskva - Braga 2 
8. Apollon Limassol - PSV 1x
9. Guimaraes - St.Bukarest 1
10. PAOK - Slovan Bratislava 1
11. Rangers - Legia Warszawa 1x2
12. Beer Sheva - Feyenoord 1x
13. Trabzonspor - AEK Athen 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
​​​​​​​